Bugün iş dünyası, büyüme hedefini gerçekleştirirken, gelecekte kullanılacak olan kaynaklara zarar vermeden büyümenin yollarını keşfetmekte ve insanların gelecekte temel ihtiyaçlarını karşılamalarını tehlikeye sokmadan hareket etmektedir. Sorumlu bir özel sektörün gelişimi için sürdürülebilirlik anlayışının kurumların çalışanları tarafından sahiplenilmesi, hedeflerin gerçekleşmesi için elverişli bir ortam sağlayacaktır.
Özellikle kriz sonrası dönemlerde sürdürülebilir bir dünya ihtiyacının daha net ortaya çıktığı görülmektedir. Bu eğitimde, pandeminin olumsuz etkilerini azaltabilmek için doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi, sosyal refah anlayışı ve çok paydaşlı işbirliklerinin gerektiği belirtilerek iklim krizinin nedenleri, etkileri ve sonuçları konuşularak ekolojik ayak izini azaltmak için neler yapılabileceği hakkında bilgi, beceri ve donanım kazanılır.
Sürdürülebilirlik ve Ekolojik Yaşam Eğitiminin diğer alt başlıkları aşağıdaki şekildedir:
- İklim krizinin nedenleri, etkileri ve sonuçları ile şehirdeki ekolojik uygulamalar, temiz ve besleyici gıdaya erişim konularında bilgi ve donanımın artması hedeflenir.
- Katılımcıların ofiste, evde ve şehirde doğa ile uyumlu ve sağlıklı bir hayata adım atması ile ilgili bilgi ve farkındalık kazanması bir diğer hedeftir.
- Eğitim sonunda katılımcılar; ekolojik okuryazarlık kavramının ne anlama geldiği konusunda bilgi sahibi olur.